1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appeltaart
  5. appeltaart

appeltaart

Door: leenwijland

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-1998

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg:
300 g bloem,
200 g koude boter in stukken,
mesp. zout,
100 gr. kristalsuiker,
1 ei,

Voor de vulling:
ca. 500 g kwark,
3 eieren gesplitst,
200 g suiker,
1/4 citroenschil geraspt,
1 dl melk,
25 g bloem,
4,5,6 of 7 appels (elsta, cox, goudrenet of gemixt),
Eetlepel custardpoeder of maizena,
Kaneel,


Verder heb je nodig


Bord, keukenmachine, mes, springvorm


Appeltaart met kwark, anders maar heel lekker

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet springvorm in met boter en bestuif met bloem. Zet oven aan op 175 ?C.

Bereidingswijze

Splits de drie eieren van de vulling en klop het eiwit in de keukenmachine tot het stijf is. Hou het eiwit apart op een bord.

Voor het deeg: doe bloem, suiker en boter in de keukenmachine, laat op hoog toerental draaien tot dat boter goed verdeeld is. Doe het ei erbij en meng. Laat het deeg geen pap worden, maar stop als het nog enigszins korrelig is.
Verdeel het deeg over de bodem en wanden van de sprinvorm.

Voor de vulling:
Doe de drie eidooiers in de machine, samen met de suiker en citroen en meng een minuut. Doe de melk en bloem erbij, meng kort. Daarna de kwark. Meng nogmaals kort. Voeg het eiwit toe en meng dit onder lage snelheid kort erdoor.
Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. Snij ze in schijfjes en bedek met de helft van de schijfjes de bodem van het deeg. Bestrooi met custard (m.b.v. een theezeefje). De custard dient om eventueel te veel vocht uit de appels te binden. Schenk het kwarkmengsel hierover.
Leg de andere helft van de appelschijfjes in een mooie waaier bovenop en bestrooi met een beetje kaneel.
Zet de taart in de oven en bak ca. 60 tot 70 minuten. De bovenkant mag donker zijn.
Laat goed afkoelen, verwijder daarna de vorm.
Smullen maar.

Serveertip

Een flinke schep slagroom erop hoeft niet, maar is wel erg lekker!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leenwijland
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top