Sushi

  • Japans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-11-1998

Eenvoudige sushi met zalm, krab en ei, gemakkelijk zelf te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 pak sushirijst, snufje suiker, scheutje azijn, 1 pak nori-velletjes, pakje gerookte zalm, crabsticks (surimi), 1 ei, verse bieslook, potje roerbakgember van Royal Mail, sojasaus of plumsauce.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Japans sushi matje (of een theedoek of bakpapier)

Voorbereiding

Rijst koken, suiker en azijn erdoor roeren en laten afkoelen. Omelet bakken van het ei.

Bereidingswijze

Leg een velletje nori op het matje en spreid omgeveer 4 eetl. rijst op de onderste helft uit. Leg in het midden van de rijst de crabsticks met een sprietje bieslook en een paar plakjes gember. Rol dit strak op en laat ongeveer 15 min. rusten. Daarna kan je de sushi met een nat mes snijden. Je kunt de rijst ook vullen met gerookte zalm, een likje roomkaas en bieslook of met omelet, bieslook en gember. Gebruik je eigen fantasie. Wat dacht je b.v. van komkommer met gember, gegrilde aubergine of garnalenpate.

Serveertip

Lekker koud serveren met sojasaus of warme plumsauce van Blue Dragon.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fransbrouwers avatar
fransbrouwers 24-09-2014

Sushi..... altijd lekker. Ik een het best vaak. M'n dochter Willeke lust er ook pap van. Dikwijls maken we ze samen of gaan ze eten bij Sakana in Eindhoven. Groetjes, Frans:-)

mandalaas avatar
mandalaas 03-04-2009

Ik vind die sushies in de winkel echt niet altijd smaak leveren die je verwacht voor het geld. Wil wel een keer echt japans restourant bezoeken maar is ook erg duur. Doe het nu met mijn fantasie sushie in combi met velerlei recept ideeen vooral ook hier van smulweb. Zalig aangepast aan mijn smaak of die van mijn gasten/kinderen

erika avatar
erika 04-04-1999

Goede sushi en inderdaad veel goedkoper dan in de winkel waar je voor een eenpersoons hapje tussendoor al gauw 15 gulden kwijt bent. Ook heel lekker bij de sushi is een dip van wasabipoeder (blue dragon) aangelengd met water. Wel erg scherp

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten