1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Sushi
  5. Sushi

Sushi

Door: sandra

  • Japans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-11-1998

Ingrediënten 10 personen


1 pak sushirijst, snufje suiker, scheutje azijn, 1 pak nori-velletjes, pakje gerookte zalm, crabsticks (surimi), 1 ei, verse bieslook, potje roerbakgember van Royal Mail, sojasaus of plumsauce.


Verder heb je nodig


Japans sushi matje (of een theedoek of bakpapier)


Eenvoudige sushi met zalm, krab en ei, gemakkelijk zelf te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst koken, suiker en azijn erdoor roeren en laten afkoelen. Omelet bakken van het ei.

Bereidingswijze

Leg een velletje nori op het matje en spreid omgeveer 4 eetl. rijst op de onderste helft uit. Leg in het midden van de rijst de crabsticks met een sprietje bieslook en een paar plakjes gember. Rol dit strak op en laat ongeveer 15 min. rusten. Daarna kan je de sushi met een nat mes snijden. Je kunt de rijst ook vullen met gerookte zalm, een likje roomkaas en bieslook of met omelet, bieslook en gember. Gebruik je eigen fantasie. Wat dacht je b.v. van komkommer met gember, gegrilde aubergine of garnalenpate.

Serveertip

Lekker koud serveren met sojasaus of warme plumsauce van Blue Dragon.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top