Tournedos De Cerf
- Frans, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-11-1998
hertenkalf met vruchtengarnituur en
kastanjepuree
Ingrediënten 4 personen
800gr hertenkalf of zelfs gems4 verse vijgen en 2 peren
250gr cranberries 300gr suiker 2dl water
1/4 ltr bruine fond
roomboter
kastanjepuree
Benodigdheden
sauteusechinois (puntzeef)
spuitzak
Voorbereiding
snij van het vlees 8 tournedos.
snij de vijgen tot aan de basis 4x in en vouw open tot stervorm.
schil de peren, verdeel in 4, verwijder het klokhuis.
kook cranberries met 300gr suiker en 2 dl water, passeer door puntzeef, bewaar het
bessensap.
Bereidingswijze
glaceer de peren in weinig water met boter
en wat suiker (kleuren en garen)
schroei in beurre noisette (uitgebruisde
roomboter) het vlees snel dicht, laat op warme plaats rusten.
ontvet de pan, deglaceer met bessensap en fond, laat inkoken tot gewenste dikte,
passeer de saus door een zeef.
bereid de kastanjepuree met wat boter
Serveertip
spuit enkele rozetten puree langs de rand van het bord. schik de hertentournedos laag in het midden. linksboven de vijg,
rechts 2 stukjes peer
overgiet de tournedos met de saus.
drink er een haut-medoc bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties