Indisch Haantje

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-11-1998

Het recept van m'n moeder

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400g kip (filet, poot of drumsticks)
2 a 3 uien
groenten, bijv. paprika, champignons, tauge, prei, courgette etc.
knoflook
1 pakje gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpaste
sambal
ketjap
zoet, bijv. gembersnippers, perzikpartjes, bruine suiker of stroop

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1) Bak de kip bruin en gaar.
2) Haal de kip uit de pan en fruit de uien.
3) Voeg de knoflook (en gembersnippers) toe, even meebakken.
4) Voeg de groenten toe en bak ze gaar.
5) Voeg de tomatensaus en -paste toe.
6) Voeg naar smaak sambal, ketjap en zoet toe.
7) Doe de kip terug in de saus (in z'n geheel of in stukjes)
8) Laat het geheel een uurtje stoven

Serveertip

Serveren met witte rijst of frietjes!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten