Indisch Haantje
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 03-11-1998
Het recept van m'n moeder
Ingrediënten 4 personen
400g kip (filet, poot of drumsticks)2 a 3 uien
groenten, bijv. paprika, champignons, tauge, prei, courgette etc.
knoflook
1 pakje gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpaste
sambal
ketjap
zoet, bijv. gembersnippers, perzikpartjes, bruine suiker of stroop
Bereidingswijze
1) Bak de kip bruin en gaar.
2) Haal de kip uit de pan en fruit de uien.
3) Voeg de knoflook (en gembersnippers) toe, even meebakken.
4) Voeg de groenten toe en bak ze gaar.
5) Voeg de tomatensaus en -paste toe.
6) Voeg naar smaak sambal, ketjap en zoet toe.
7) Doe de kip terug in de saus (in z'n geheel of in stukjes)
8) Laat het geheel een uurtje stoven
Serveertip
Serveren met witte rijst of frietjes!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties