1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Indisch Haantje

Indisch Haantje

Door: hans_h

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-11-1998

Ingrediënten 4 personen


400g kip (filet, poot of drumsticks)
2 a 3 uien
groenten, bijv. paprika, champignons, tauge, prei, courgette etc.
knoflook
1 pakje gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpaste
sambal
ketjap
zoet, bijv. gembersnippers, perzikpartjes, bruine suiker of stroop



Het recept van m'n moeder

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Bak de kip bruin en gaar.
2) Haal de kip uit de pan en fruit de uien.
3) Voeg de knoflook (en gembersnippers) toe, even meebakken.
4) Voeg de groenten toe en bak ze gaar.
5) Voeg de tomatensaus en -paste toe.
6) Voeg naar smaak sambal, ketjap en zoet toe.
7) Doe de kip terug in de saus (in z'n geheel of in stukjes)
8) Laat het geheel een uurtje stoven

Serveertip

Serveren met witte rijst of frietjes!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top