Roerbak broccoli
- Slanke keuken,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 02-11-1998
Heerlijke roerbak broccoli met een oosters smaakje.
Ingrediënten 1 persoon
200 gr. broccoli, olijfolie, 1 uitje, 100 gr. biefstuk of rosbief, gemberpoeder, peper, zout, 1/2 eetlepel ongezouten cashewnotenBenodigdheden
WokVoorbereiding
Snijdt het vlees in reepjes, snipper het uitje en snijdt de brocoli in kleine roosjes.
Bereidingswijze
Doe wat olijfolie in de wok en braad op hoog vuur de vleesreepjes bruin en gaar. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan. Voeg het gesnipperde uitje toe samen met het gemberpoeder. Bak 1 minuut. Voeg de brocoliroosjes toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg daarna het vlees en de cashewnoten toe en bak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur.
Bron
internet
Serveertip
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Laatste reacties
Recept geprobeerd en was heerlijk. Wel heb ik de broccoliroosjes eerst even voorgekookt.
Geen lekker recept, de bereidingstijden en volgorde van de ingredienten klopt niets, de broccoliroosjes zijn hard en de uitjes zijn bijna verbrand
o ja, met verse gember
gemaakt, lekker, met rijst
Ik heb dit recept in mijn kookboek gezet. Dankjewel. Ga het morgen uitproberen.
Wat een lekkere variatie op broccoli! Ik ga dit recept zeker veel meer maken!! Groeten van Jootje