paella

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Vrijwel authentieke paella, degelijk en superlekker om met vrienden te eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 pijlinktvissen, 500 gr. mosselen in de schaal, 12 rivierkreeftjes, 2 1/2 ons gepelde grote garnalen (geen hollandse), 500 gr. clams, 12 kipstukken (geen poten), 2 grote uien, 4 knoflooktenen, 2 zakjes saffraan, 1 1/2 pak Siamrijst, 2 rode paprika's, 4 vleestomaten, 1 zakje zwarte olijven, klein blikje tomatenpuree, 3 klontjes boter, olijfolie, zout en peper (pepermolen). Voor de liefhebbers: 1/2 pak diepvriesdoperwten
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1952,23 kcal
Koolhydraten 96,08 g
Eiwitten 247,31 g
Vetten 62,92 g
Benodigdheden
Braadpan. Paellapan (grote platte pan met opstaande rand en twee handgrepen). Het recept is gebaseerd op een pan met doorsnede van 34 cm.

Voorbereiding

Uien pellen en fijnhakken. Knoflook persen. Pijlinktvissen wassen, ontdoen van vel en van doorzichtige graat (lijkt op stuk hard plastic) en in ringen snijden, tentakels hooguit in tweeen snijden. Paprika's in kleine stukjes, vleestomaten ontvellen en in stukjes snijden. Clams, rivierkreeften en mosselen goed wassen. Kip kruiden en aanbakken in olie. Na 10 minuten verwijderen. Inktvis ook uitbakken in olie en deel van de knoflook. In paellapan paprika, uien en knoflook uitbakken in olie. Kip, inktvis en tomaten toevoegen. Kruiden en goed omroeren. Tomatenpuree erbij en de gewassen rijst. Saffraan erbij en water toevoegen tot de rijst onder staat. Op laag vuur de rijst het water laten opnemen. Mosselen en clams erbij. Goed omroeren. 5 minuten voor opdienen kreefjes en garnalen erbij en de boter + de olijven. Dien de paella op in zijn eigen pan. Geef er stokbrood (eventueel met knoflook, zeezout en olie los erbij) bij.

Bereidingswijze

zie voorbereidingen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

virginie avatar
virginie

Doorsturen

Home Recepten