1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. paella

paella

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-11-1998

Ingrediënten 6 personen


5 pijlinktvissen, 500 gr. mosselen in de schaal, 12 rivierkreeftjes, 2 1/2 ons gepelde grote garnalen (geen hollandse), 500 gr. clams, 12 kipstukken (geen poten), 2 grote uien, 4 knoflooktenen, 2 zakjes saffraan, 1 1/2 pak Siamrijst, 2 rode paprika's, 4 vleestomaten, 1 zakje zwarte olijven, klein blikje tomatenpuree, 3 klontjes boter, olijfolie, zout en peper (pepermolen). Voor de liefhebbers: 1/2 pak diepvriesdoperwten


Verder heb je nodig


Braadpan. Paellapan (grote platte pan met opstaande rand en twee handgrepen). Het recept is gebaseerd op een pan met doorsnede van 34 cm.


Vrijwel authentieke paella, degelijk en superlekker om met vrienden te eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien pellen en fijnhakken. Knoflook persen. Pijlinktvissen wassen, ontdoen van vel en van doorzichtige graat (lijkt op stuk hard plastic) en in ringen snijden, tentakels hooguit in tweeen snijden. Paprika's in kleine stukjes, vleestomaten ontvellen en in stukjes snijden. Clams, rivierkreeften en mosselen goed wassen. Kip kruiden en aanbakken in olie. Na 10 minuten verwijderen. Inktvis ook uitbakken in olie en deel van de knoflook. In paellapan paprika, uien en knoflook uitbakken in olie. Kip, inktvis en tomaten toevoegen. Kruiden en goed omroeren. Tomatenpuree erbij en de gewassen rijst. Saffraan erbij en water toevoegen tot de rijst onder staat. Op laag vuur de rijst het water laten opnemen. Mosselen en clams erbij. Goed omroeren. 5 minuten voor opdienen kreefjes en garnalen erbij en de boter + de olijven. Dien de paella op in zijn eigen pan. Geef er stokbrood (eventueel met knoflook, zeezout en olie los erbij) bij.

Bereidingswijze

Zie voorbereidingenOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van virginie


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van virginie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top