1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Babi ketjap
  6. babi ketjap

babi ketjap

Door: renee

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-1998

Ingrediënten 1 personen


100 gr. mager varkensvlees, 3 eetlepels zoete ketjap, gemberwortel (uit potje), 1 kleine ui, citroensap, 40 gr rijst (ongekookt), klontje boter, 1/4 komkommer, 1 eetlepel magere kwark, 1 eetlepel dragon azijn, 1 theelepel italiaanse keukenkruiden


Verder heb je nodig


-


Lijnvriendelijke variant op de alom bekende indonesische schotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt het varkensvlees in blokjes. Voeg de ketjap samen met de gemberwortel en wat citroensap in een kom, voeg het vlees toe en laat dit ongeveer 25 minuten marineren. Wel regelmatig omroeren!
Snijdt de ui in stukjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de koekenpan, en bak hierin de ui. Voeg het vlees toe (zonder marinade) en bak het bruin. Voeg de overgebleven marinade toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven. Indien het geheel te droog wordt, kun je wat extra water toevoegen.
Kook ondertussen de 40 gr. droge rijst gaar.

Serveertip

Lekker met komkommersalade: snijdt de komkommerin stukjes. Meng de dragonazijn met de kwark en de wat italiaanse keukenkruiden tot een sausje en giet dit over de komkommer.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top