zuurvlees
- Nederlands, Saus/dressing
- 60-120 min.
- Geplaatst op 28-10-1998
Een heerlijk Limburgs gerecht dat op de friet gegeten kan worden, maar ook lekker is bij wortelstampot.
Ingrediënten 4 personen
0.25 kg. runderpoulet/ azijn/ kruidnagel/laurierblad/ peper+zout/ ui/ mayzena/ stroop(ontbijtkoek)/bouillionblokje.Benodigdheden
snijplank/ mes/ kom/ ketel.Voorbereiding
Het vlees met de gesneden ui, de kruidnagel en het laurierblad 1 nacht in de azijn laten staan.
Bereidingswijze
Haal het vlees uit de koelkast en laat het door een vergiet uitlekken; dep het vlees dan enigszins droog met wat keukenpapier.Bestrooi het vlees met wat zout en peper.Bak het vlees in boter totdat het mooi bruin is, voeg dan een gesnipperde ui toe en laat deze even meebakken.
Doe dan azijn bij het vlees totdat dit net onder staat. Doe ong. 0.4ltr. water erbij + een bouillionblokje + 2 kruidnagels + 2 laurierblaadjes. Laat dit ong. 1.5 uur op een zacht vuurtje gaar pruttelen. Als het vlees gaar is doe je er een paar lepels stroop bij(proeven of de smaak je bevalt, is hij te zuur wat meer stroop erbij, is hij te zoet wat meer azijn erbij).
Binden kun je het geheel met mayzena dat je in een kommetje met wat water hebt aangemaakt tot een papje. SMAKELIJK!!!!!
Serveertip
Lekker over friet en bij wortelstamppot
Laatste reacties
ik heb zuurvlees een keer gegeten 9 jaar geleden met de carnaval in maastricht heerlijk was het maar heb nog nooit een recept van gevonden dus hartstikke bedankt. groetjes linda