Taaitaai-noten

  • Spaans, Banket
  • 20-30 min.

De echte pepernoten!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 gr vloeibare honing, 1 ei, 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden, 1 theelepel gemalen anijszaad, zout, 250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een ingevette bakplaat.

Bereidingswijze

In een kom de honing, het ei, de speculaas kruiden, anijs en zout mengen. Het bakmeel erdoor roeren. Het deeg afgedekt ongeveer 1 uur in de koelkast laten rusten. De oven voorverwarmen tot 200 graden Celsius.
Vorm van het deeg repen en snijd deze in dobbelstenen. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10-15 minuten bruin en gaar.

Serveertip

Van dit deeg kun je ook taai-taai poppen maken. Vorm het deeg op de bakplaat tot 1 of 2 poppen van ongeveer 1 cm dik en versier ze. Leg de taai-taai in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sinterklaas avatar
sinterklaas

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten