1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Taaitaai-noten

Taaitaai-noten

Door: sinterklaas

  • Spaans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-1998

Ingrediënten 10 personen


250 gr vloeibare honing, 1 ei, 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden, 1 theelepel gemalen anijszaad, zout, 250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd).


Verder heb je nodig


Een ingevette bakplaat.


De echte pepernoten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een kom de honing, het ei, de speculaas kruiden, anijs en zout mengen. Het bakmeel erdoor roeren. Het deeg afgedekt ongeveer 1 uur in de koelkast laten rusten. De oven voorverwarmen tot 200 graden Celsius.
Vorm van het deeg repen en snijd deze in dobbelstenen. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10-15 minuten bruin en gaar.

Serveertip

Van dit deeg kun je ook taai-taai poppen maken. Vorm het deeg op de bakplaat tot 1 of 2 poppen van ongeveer 1 cm dik en versier ze. Leg de taai-taai in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sinterklaas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top