1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Les Petits Gris

Les Petits Gris

Door: ednetten

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-1998

Ingrediënten 4 personen


60 petits gris slakken of 24 grote wijngaard
slakken.
3 soorten sla
150 gr champignons
8 babycorns
4 sjalotjes
roomboter
1 teen knoflook
pezo (peper en zout)
2 el gehakte peterselie
sap van 2 citroenen


Verder heb je nodig


Sauteuse


Lauw-warme salade met slakken.
receptuur voor culinaire kring "Les fantomes de la Cuisine"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was, droog en eminceer slasoorten.
eminceer schoongemaakte champignons.
kook babycorns 15 min in water met zout en sap van 1 citroen, koud spoelen.
hak peterselie fijn.
snij sjalotjes fijn.

Bereidingswijze

Bak de champignons in weinig boter.
bak de babycorns in weinig boter.
bak in een sauteuse de slakken op matig
vuur, voeg sjalotjes toe en laat op zacht
vuur uitzweten. bevochtig met citroensap en water en laat inkoken. Van het vuur af
boter en knoflook toevoegen. Afsmaken met pezo

Serveertip

Schik de slachiffonade midden op het bord
verdeel de champignons over de salade
schep er de escargots over
babycorn hoog links aan het bord
overgiet met warme boter
bestrooi met gehakte peterselie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ednetten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top