bakbananen met kaneel en suiker

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 26-10-1998

Bijgerecht. Bereiding in de oven
of magnetron

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 bakbananen (rijp,niet te zacht)
- margarine voor het invetten
- naar keuze enkele eetlepels
bruine/kristalsuiker
- enkele mespunten kaneel (dosering naar
smaak).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voor magnetron: magnetronfolie, 2 flinke
stukken
Voor oven : ovenschaal met deksel of zilverfolie als bedekking.

Voorbereiding

Oven: voorverwarmen op 225 graden
Celcius

Bereidingswijze

- bakbananen uit schil halen
- bananen ieder dwars doorsnijden tot 3 korte
stukken
- Magnetron: 2 flinke stukken magnetronfolie invetten met margarine.
- Oven: ovenschaal (met deksel) invetten met margarine
- banaanstukken wentelen in de suiker en an kaneel tot ze er helemaal wit-bruin uitzien
- magnetron: 3 stukken banaan achter elkaar leggen en samen in 1 stuk magnetronfolie rollen
- ** er kan maar 1 rol per keer in de
magnetron!
- iedere rol in 1,5 minuten op 750 watt
gaarmaken
- Oven: bananenstukken in schaal leggen,
deksel erop en in circa 20 minuten gaar bakken
- bananenstukken in schaal serveren.

Serveertip

** als bijgerecht bij:
- pittig roerbakgerecht (groente/vlees)
- pittige stoofschotel (groente
of groente-vlees)


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten