Daging Rendang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-10-1998
  • Daging Rendang

    Daging Rendang

    Daging Rendang

indonesisch pittig rundvlees gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1kg runderlappen
2 uien, gehakt
4 tenen knoflook
1 el gehakte verse gember
4 kleine rode pepers
2tl gemalen koriander
2el tamarindesaus
1tl kurkuma
10 kerrieblaadjes
1 stengel citroengras van 10 cm
1l kokosmelk
1,25 dl water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
goede zware pan
kEUKENMACHINE

Voorbereiding

zie bereiding

Bereidingswijze

1 het vlees in blokjes van ca. 3 cm snijden. In een schaal doen.
2 uien, knof, gember, pepers en water in keukenmachine pureren. Het mengesel aan het vlees toevoegen.
3 koriander, tamarindesaus, kurkuma, kerrieblaaadjes en citroengras erdoor roeren. In een pan doen.
de kokosmelk erdoor roeren en langzaam aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en zonder deksel 1 uur zacht laten koken; af en toe roeren.
het vuur heel laag zatten en nog 30 min. laten sudderen; af en toe roeren. het vlees moet heel gaar zijn (een beetje uit elkaar vallen). het vocht moet geabsorbeerd zijn. verwijder citriengras voor u het gerecht serveert.

opmerking: het gerecht tijdens de laatste 30 min. regelmatig oeren om aanbranden en schiften van de kokosmelk te voorkomen.

Serveertip

met witte rijst en groenten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 30-05-2017

Ik denk dat je met 1 blikje van 4 dl een heel eind kom., en net wat Erwin zegt, regelmatig roeren. Groetjes, Dido

Delarosa avatar
Delarosa 30-05-2017

Hoi Mowi, ik zou zoveel kokosmelk toevoegen tot het vlees net onderstaat en dan rustig laten sudderen. Wel opletten - dwz regelmatig doorroeren - dat ze niet aankoekt, das uiteraard nie lekker... Zonodig wat vocht toevoegen. Denk dat je daar een heel eind mee gaat komen. Succes en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Cecileg avatar
Cecileg 30-05-2017

@mowi ik denk dat Abigail niet meer op deze pagina zit. Het is al een oud recept. voor je zo'n oud recept maakt kun je beter kijken hoe oud haar laatst geschreven recept is en dat is bij haar al van 1999. Ik denk dat jezelf moet kijken hoe je dat het beste oplost. Lieve groet Cecile

mowi avatar
mowi 30-05-2017

Ik heb de helft van de kokos toegevoegd, maar zelfs dat lijkt veel te veel. Wordt hier dl. i.p.v. liter bedoeld?

hans3333 avatar
hans3333 19-03-2017

waarom kijken naar recepten uit 1998 , en wat betekent niet mijnaar smaak?

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 19-03-2017

Wat is hier ranzig aan? Mij lijkt het best lekker Groetjes Dido

gerbenvannes768 avatar
gerbenvannes768 19-03-2017

Niet mijnaar smaak. Erg ranzig

zizypha avatar
zizypha 21-12-2016

Denise kijk even in je berichten. Groet C

denisevd85 avatar
denisevd85 21-12-2016

Lijkt me heerlijk! Ik ga het vandaag bereiden, alleen ik kon geen tamarindesaus vinden. Wel tamarindepasta. Zou je hier zelf saus van kunnen maken? Iemand tips?

mowi avatar
mowi 26-05-2015

Lijkt me heerlijk, ga het in de slowcooker bereiden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten