
1kg runderlappen
2 uien, gehakt
4 tenen knoflook
1 el gehakte verse gember
4 kleine rode pepers
2tl gemalen koriander
2el tamarindesaus
1tl kurkuma
10 kerrieblaadjes
1 stengel citroengras van 10 cm
1l kokosmelk
1,25 dl water
Goede zware pan
kEUKENMACHINE
Indonesisch pittig rundvlees gerecht.
Zie bereiding
1 het vlees in blokjes van ca. 3 cm snijden. In een schaal doen.
2 uien, knof, gember, pepers en water in keukenmachine pureren. Het mengesel aan het vlees toevoegen.
3 koriander, tamarindesaus, kurkuma, kerrieblaaadjes en citroengras erdoor roeren. In een pan doen.
de kokosmelk erdoor roeren en langzaam aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en zonder deksel 1 uur zacht laten koken; af en toe roeren.
het vuur heel laag zatten en nog 30 min. laten sudderen; af en toe roeren. het vlees moet heel gaar zijn (een beetje uit elkaar vallen). het vocht moet geabsorbeerd zijn. verwijder citriengras voor u het gerecht serveert.
opmerking: het gerecht tijdens de laatste 30 min. regelmatig oeren om aanbranden en schiften van de kokosmelk te voorkomen.
Met witte rijst en groenten
didoroelofsen867 30-05-2017
Ik denk dat je met 1 blikje van 4 dl een heel eind kom., en net wat Erwin zegt, regelmatig roeren. Groetjes, Dido
Delarosa 30-05-2017
Hoi Mowi, ik zou zoveel kokosmelk toevoegen tot het vlees net onderstaat en dan rustig laten sudderen. Wel opletten - dwz regelmatig doorroeren - dat ze niet aankoekt, das uiteraard nie lekker... Zonodig wat vocht toevoegen. Denk dat je daar een heel eind mee gaat komen. Succes en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin
Cecileg 30-05-2017
@mowi ik denk dat Abigail niet meer op deze pagina zit. Het is al een oud recept. voor je zo'n oud recept maakt kun je beter kijken hoe oud haar laatst geschreven recept is en dat is bij haar al van 1999. Ik denk dat jezelf moet kijken hoe je dat het beste oplost. Lieve groet Cecile
mowi 30-05-2017
Ik heb de helft van de kokos toegevoegd, maar zelfs dat lijkt veel te veel. Wordt hier dl. i.p.v. liter bedoeld?
hans3333 19-03-2017
waarom kijken naar recepten uit 1998 , en wat betekent niet mijnaar smaak?