Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq Au Vin

Coq Au Vin

Door: abigail

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-1998

Ingrediënten 6 personen


2kg kip in stukken
bloem
zout en peper
2el olie
1el olie extra
4 plakjes bacon, fijngesneden
10 sjalotjes
1 teentje knoflook uit de pers
3,75dl goede rode wijn
3,75dl kippenbouillon
0,6dl tomatenpuree
250g kleine champignons


Verder heb je nodig


Goede zware pan
keukenpapier


Goed en lekker klassiek gerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie bereiding

Bereidingswijze

1 wat bloem met wat zout en peper mengen en de kip hier doorheen halen. De olie in de zware pan verhitten. De kipstukken snel, in porties, aan alle kanten bruin bakken. Op keukenpapier uit laten lekken.
2 de extra o;ie in een Braadpan verhitten. Bacon, sjalotjes en knoflook erin doen en al roerend verhitten tot de ui bruin is. Kip, wijn, bouillon en tomatenpuree toevoegen. Aan de kko brengen, het vuur laag zetten en 30 minuten zacht laten sudderen.
3 de champignons erdoor roeren en alles nog 10 min. zacht laten koken. De kip moet gaar en de saus wat dikker zijn.

Serveertip

Coq au vin bestrooien met fijngehakte verse kruiden.
Serveren met puree en klassieke groenten als wordteltjes en/of broccoli.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van abigail
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top