spinazie-pompoenpit-salade

  • Internationaal, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-10-1998

salade als lunch maar ook voor bij hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bosje verse en gewassen spinazie
2 hardgekookte eieren
1 handvol pompoenpitten
1 pakje slankroom
beetje parmezaanse kaas (liefst vers)
zout en peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
garde
koekenpan

Voorbereiding

kook de eieren. Rooster de pompoenpitten zonder olie of boter in een anti-aanbakkoekenpan tot ze een beetje verkleuren en knapperig smaken.

Bereidingswijze

leg de schone spinazie op een groot bord of schaal. Pel de eieren en snijdt ze in partjes . Verdeel de eieren over de spinazie. Leg de pompoenpitten over de salade.
Doe de slankroom met zout en peper en een beetje parmezaan in een kom en roer met garde tot de room half stijf is.
Verdeel de room als 'klodders' over de spinazie-salade et voila!

Serveertip

Heel erg lekker in combi met gepofte aardappel en lamskoteletten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten