Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Duiveltjes Vlees

Duiveltjes Vlees

Door: william

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-10-1998

Ingrediënten 2 personen


1 1/2 eetlepel azijn
2 grof gesneden uien
6 eetlepels ketjap
6 eetlepels tomatenketchup
2 theelepels sambal
1/2 zakje nasi-kruiden
1/2 pond champignons
1 eetlepel pindakaas
1 pond varkenspoulet
koffiemelk


Verder heb je nodig


Braadpan, eetlepel, theelepel.


Het is een Limburgs recept en heet dan ook
eigenlijk "Duvelkes vleis".

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marineer het vlees circa 5 uur in de azijn,
uien, ketjap, tomatenketchup, sambal en nasi-
kruiden. Het kan ook een avond vantevoren in
een ovenvaste schaal in de ijskast gezet wor-
den.

Bereidingswijze

Braadt het vlees bruin en voeg de champignons
en pindakaas toe. Vervolgens aan de kook
brengen.
Het geheel in circa 1 uur op een treefje gaar
laten sudderen, af en toe roeren en vervol-
gens afmaken met een scheutje koffiemelk.

Serveertip

Met rijst en komkommer.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van william
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top