1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Duiveltjes Vlees

Duiveltjes Vlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-10-1998

Ingrediënten 2 personen


1 1/2 eetlepel azijn
2 grof gesneden uien
6 eetlepels ketjap
6 eetlepels tomatenketchup
2 theelepels sambal
1/2 zakje nasi-kruiden
1/2 pond champignons
1 eetlepel pindakaas
1 pond varkenspoulet
koffiemelk


Verder heb je nodig


Braadpan, eetlepel, theelepel.


Het is een Limburgs recept en heet dan ook
eigenlijk "Duvelkes vleis".

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marineer het vlees circa 5 uur in de azijn,
uien, ketjap, tomatenketchup, sambal en nasi-
kruiden. Het kan ook een avond vantevoren in
een ovenvaste schaal in de ijskast gezet wor-
den.

Bereidingswijze

Braadt het vlees bruin en voeg de champignons
en pindakaas toe. Vervolgens aan de kook
brengen.
Het geheel in circa 1 uur op een treefje gaar
laten sudderen, af en toe roeren en vervol-
gens afmaken met een scheutje koffiemelk.

Serveertip

Met rijst en komkommer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van william


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van william
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top