1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hete bliksem
  6. Hete Bliksem Met Appelen En Peren

Hete Bliksem Met Appelen En Peren

Door: sylvia

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-1998

Ingrediënten 2 personen


1,5 kg aardappelen
750 gr peren stoof
750 gr zure appels
1 tl zout 50 gr boter
hete melk naar smaak
1 mp kruidnagel
en naar smaak kaneel, cayennepeper,
peper en zout


Verder heb je nodig


Alles wat je makkelijk vind en zich in je keuken bevind.


Oudhollands recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles schillen en in schijfjes snijden.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en voeg de appels en peren toe.
kook het samen ca. 25 min.
stamp het luchtig door elkaar met de boter en melk.
maak het geheel pittig met de specerijen.

Serveertip

U kunt er ook nog stukjes uitgebakken spek aan toevoegen.

ik heb het recept van de kookgek joop braakhekke.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top