Vlaamse Garnalensalade
- Slanke keuken, Voorgerecht
- 0-10 min.
Een heerlijke salade, prima als voorgerecht te geven
Ingrediënten 4 personen
150 gram hollandse garnalen100 gram grote noorse garnalen
150 gram spekreekjes
? ijsbergsla of gemengde krulsla
Azijn (liefst kruidenazijn)
knoflookpoeder
sjalotjes
peper en zout
Whiskeysaus (eventueel zelf maken= lekkerder)
Benodigdheden
1 koekepan, 1 slakomVoorbereiding
Garnalen wassen, ijsbergsla fijn snijden.
Bereidingswijze
Bak de spekreejes met de knoflook en de fijngeneden sjalotjes.
Laat deze vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg de garnalen en de sla toe.
Breng het gehele op smaak met azijn, peper en zout.
Op dienen met een (liefst eigengemaakte) whiskysaus of knoflooksaus
Eet ze!!!!!!!