Salade Nicoise

  • Frans, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-10-1998

Een hoogzomer-maaltijdsalade

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de sla:
1 krop sla, 1 theekopje feta-blokjes, 1 theekopje olijven zonder pit, 1 ons sperciebonen, 5 zongedroogde tomaatjes op olie, 2 kleine rode uien, versgemalen peper, 2 blikjes tonijn op olie.

Voor de vinaigrette:
Olijfolie, balsamico-azijn, 1 theelepel mosterd, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
geen

Voorbereiding

sperciebonen schoonmaken, net beetgaar koken en af laten koelen.

Bereidingswijze

De salade:
sla wassen, drogen en in stukken scheuren. In een grote slakom mengen: sla, de uitgelekte feta-blokjes, de uitgelekte olijven in blokjes, de geblancheerde en afgekoelde sperciebonen, de uitgelekte zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes, de rode uien in hele dunne rin gen, 2 blikjes uitgelekte tonijn in stukjes en flink wat versgemalen peper.

De vinaigrette:
flinke scheut olijfolie, flinke scheut balsamico-azijn en een theelepel mosterd met zout en peper mengen.

Serveertip

Vinaigrette apart bij de salade geven, zodat iedereen deze naar wens kan gebruiken.

Serveren met flinke stukken ciabatta-brood en een lekkere witte wijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten