Salade Nicoise
- Frans, Salade
- 10-20 min.
Een hoogzomer-maaltijdsalade
Ingrediënten 2 personen
Voor de sla:1 krop sla, 1 theekopje feta-blokjes, 1 theekopje olijven zonder pit, 1 ons sperciebonen, 5 zongedroogde tomaatjes op olie, 2 kleine rode uien, versgemalen peper, 2 blikjes tonijn op olie.
Voor de vinaigrette:
Olijfolie, balsamico-azijn, 1 theelepel mosterd, peper en zout
Benodigdheden
geen
Voorbereiding
sperciebonen schoonmaken, net beetgaar koken en af laten koelen.
Bereidingswijze
De salade:
sla wassen, drogen en in stukken scheuren. In een grote slakom mengen: sla, de uitgelekte feta-blokjes, de uitgelekte olijven in blokjes, de geblancheerde en afgekoelde sperciebonen, de uitgelekte zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes, de rode uien in hele dunne rin gen, 2 blikjes uitgelekte tonijn in stukjes en flink wat versgemalen peper.
De vinaigrette:
flinke scheut olijfolie, flinke scheut balsamico-azijn en een theelepel mosterd met zout en peper mengen.
Serveertip
Vinaigrette apart bij de salade geven, zodat iedereen deze naar wens kan gebruiken.
Serveren met flinke stukken ciabatta-brood en een lekkere witte wijn.