Kabeljauwfilet Met Romige Witlof En Mosterd
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 20-10-1998
Een gemakkelijk visgerecht om je vingers bij op te eten.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo witlof, klontje boter, 1 theelepel suiker, 2? dl. slagroom (ongeklopt), 2? eetlepel grove mosterd, peper, zout, 4 verse kabeljauwfilets (a 150 gram), 3 eetlepels bloem.Benodigdheden
geenVoorbereiding
Zie bereiding
Bereidingswijze
Voor de saus:
Kern uit struikjes witlof snijden en de struiken in ringen van ongeveer ? cm. snijden. klontje boter in een pan met anti-aanbaklaag smelten en witlofringen toevoegen. Al omscheppend 5 minuten bakken, maar wel zachtjes zodat de witlof niet bruin wordt. Na 5 minuten de theelepel suiker en de 2? dl. slagroom toevoegen en 10 min. zachtjes laten inkoken tot ragoutdikte. Op smaak brengen met peper, zout en de mosterd. Als laatste een klontje boter door het witlofmengsel roeren.
Voor de vis:
Kabeljauwfilets droogdeppen, met peper en zout bestrooien en door de bloem wentelen. In 6 a 7 minuten in een koekenpan in wat boter gaar en goudbruin bakken.
Serveertip
Op de borden eerst de witlof met saus scheppen en daarop de stukken vis schikken.
Serveren met aardappelpuree !
Laatste reacties
Hallo, Gisteren uitgeprobeerd. Wij vonden het lekker, maar zonder meer. Bedankt en groetjes, Evi
Heerlijk! De mosterd geeft er net dat extra smaakje aan! Wordt toegevoegd aan mijn favorieten!
Dit is inderdaad een eenvoudig en erg lekker visgerecht. Ik bewaar dit recept!