1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. pilaf

pilaf

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-10-1998

Ingrediënten 4 personen


Rijst
350 gr gehakt of kip
ui
teentje knoflook
gele paprika
2 tomaten (ontvelde)
Blik perzikken op siroop
klein blikje tomatenpurree
ketjap
zout& peper
paprikapoeder
kerrie


Verder heb je nodig


Pan voor de rijst
Koekepan
knoflookpers
en verder alle gebruikelijke dingen


Gerecht met perzikken, gehakt/kip en rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles voorsnijden als je dat niet lukt tijdens het koken.

Bereidingswijze

Zet de rijst van te voren op.
Neem een koekepan en doe daar de gehakt/kip in en bak het goed bruin in boter of olie.
Doe de ui en knoflook erbij en laat de ui fruiten. Wanneer de ui goed gefruit is kan de siroop erbij (alleen de siroop!!!).
Doe de kruiden er doorheen en het kleine blikje tomatenpuree erdoor samen met een scheutje ketjap. Als dit alles zachtjes pruttelt kan de paprika er door worden gedaan (in blokjes of reepjes). Laat het nu even 5 min. pruttelen.
Doe als laatste de perzikken erdoor in blokjes gesneden. En voila!

Serveertip

Ik vind het lekker met gemengde sla met franse dressing



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wendy


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wendy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top