Varkenshaasje Uit De Oven

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-10-1998

Vleesgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram varkenshaas, 50 gram boter, zout en peper, 200 gram champignons, 10 gram bloem, 1,25 dl water, 1,25 dl witte wijn, 150 gram creme fraiche, mosterd, worcestersaus, 20 gram Emmentaler.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwijder het eventuele vet van de varkenshaas en snij het in plakken. Cerhit de boter in delen en braadt het vlees in porties daarin aan. Bestrooien met zout en peper en in een ingevette ovenschaal leggen. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze in het bakvet aan, bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze met de bloem. Laat ze wat bruinen. Voeg het water en de wijn eraan toe en verhit het geheel onder roeren. Roer er de creme fraiche doorheen en breng het met mosterd en worcestersaus op smaak. Giet het prutje over het vlees, rasp de kaas en strooi die erover heen. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 tot 225 graden. De baktijd is ongeveer 15 minuten.

Serveertip

Als je er groenten bij maakt, kun je dit ook als hoofdgerecht serveren! Lekker met stokbrood en kruidenboter erbij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anpie avatar
anpie 18-04-2009

Ik zou in plaats van witte wijn sherry gebruiken. En in plaats van creme fraice boursin gebruiken. Wedden dat het dan lekkerder is? En dan geen mosterd en worchestersaus uiteraard! Succes

jart avatar
jart 08-10-2000

het smaakte goed, wel was de saus wat dunnig en vonden we het wat flauw, er miste iets wat smaak betreft maar kan zo niet bedenken welk kruid er bij zou moeten.

lekkersmullen avatar
lekkersmullen 10-03-1999

Een woord, heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten