Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Foie gras
  6. Folie Hivernale De Foie Gras

Folie Hivernale De Foie Gras

Door: vlaamsereus

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-10-1998

Ingrediënten 4 personen


600 gr foie gras (4 grote plakken van 3/4 cm dik of 3 a 4 kleine plakjes per persoon), 2 peren, 8 eetlepel knolselderblokjes, enkele blaadjes rode krulsla en veldsla, 2 eetlepels rode wijnazijn, 4 eetlepels noten- of olijfolie, 50 gr boter, een snuifje suiker, peper en zout.


Verder heb je nodig


Geen.


Een eindejaarsvoorgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen.

Bereidingswijze

1. Schik de sla op de bordjes.
2. Bak de blokjes selder in de helft van de boter tot ze een mooie kleur hebben. Laat ze daarna een beetje afkoelen.
3. Schil de peren en snijd ze in dobbelsteentjes. Bak ze in de rest van de boter en laat ze daarna ook afkoelen.
4. Schik de selder- en perenblokjes op de slabladeren.
5. Maak met de azijnolie, het snuifje suiker en wat zout een saus in dezelfde pan waarin u de selder en de peer gebakken hebt. Giet deze over de salade.
6. Schik hierop de foie gras en strooi er vers gemalen peper over.

Serveertip

Met een koel glaasje witte wijn.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlaamsereus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top