1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Veldslastamppot

Veldslastamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-1998

Ingrediënten 4 personen


? 1 kilo aardappels
? zout en peper
? 200 gram magere rookspekblokjes
? 3 uien
? 1 rode paprika
? 150 gram rosbief (vleeswaar in dik gesneden plakken)
? 1 zakje/250 gram veldsla
? olie
? 4 eieren
peterselie



-

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappels schillen, in water met zout gaar koken, afgieten en fijnstampen. Met wat melk smeu?g roeren en met zout en peper op smaak brengen. Ondertussen de rookspekblokjes zachtjes uitbakken, de uien en de paprika snipperen en meebakken. De veldsla uitzoeken. De worteltjes eraf snijden. Op het laatst de in blokjes gesneden rosbief bij het spekmengsel warmen en met de veldsla bij de aardappelen scheppen. In wat olie 4 kleine spiegeleieren bakken en deze op de stamppot leggen. Met gesnipperde peterselie bestrooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top