1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tomatensaus

Tomatensaus

Door: hanskuipers

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-1998

Ingrediënten 4 personen


2 blikken gepelde of stukjes tomaten
olijfolie
roomboter
ui
knoflook
basilicum (indien niet vers dan diepvries)
peterselie
zout/peper


Verder heb je nodig


Sauspan/pan met dikke bodem
blikopener
mes


Basissaus te gebruiken bij verschillende vlees en groentegerechten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien in grove stukken hakken
knoflook in stukjes snijden

Bereidingswijze

Olijfolie met ee beetje boter verhitten.
ui en knoflook hierin fruiten.(koflook later toevoegeen i.v.m aanbranden)
basilicum en peterselie erdoor.
De twee blikken gepelde tomaten erbij. Even fijn roeren.
Op een laag vuur ong. drie kwartier laten inkoken.
Op smaak brengen met wat peper en zout.
(is de saus te bitter van smaak dan wat suiker erbij.)

Serveertip

B.v. bij pastas, vlees en groente gerechten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanskuipers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top