magere groentensoep (vochtafdrijvend)

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.

Een stevige groentesoep, waar je niet dik van wordt (Na het eten niet meer uitgaan)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 rundvlees bouillon tabletten
1 kruidenbuiltje Groenten
1 forse struik bleekselderij (400-600 gram)
1 pakket gesneden soepgroenten
500 gram runder gehakt
wat vermicelli
2 tenen knoflook
1 stukje(3cm) verse gemberwortel
Soeparoma naar smaak
zout naar smaak
zwarte peper

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 197,54 kcal
Koolhydraten 8,66 g
Eiwitten 14,01 g
Vetten 11,52 g
Benodigdheden
1 grote pan (5 a 7 liter)
1 hakmolen of een staafmixer

Voorbereiding

snijdt de gemberwortel in kleine stukjes of maal het fijn met een staafmixer
doe hetzelfde met de knoflook tenen
Maak gehaktballetjes van het gehakt (diam. 1.5-2 cm)
Snijdt de bleekselderij in stukken van ong 0,5-1 cm. (ook het groen)

Bereidingswijze

Vul de pan voor iets meer dan de helft met koud water, en die er iets zout bij en bestrooi met zwarte peper.
doe er de gehakballetjes,
de bouillontabletten, het kruidenbuiltje, de gehakte gemberwortel, de gehakte knoflooktenen, en de bleekselderij in en breng het langzaam aan de kook. (niet echt koken, moet tegen de kook aan blijven)
Laat dit tenminste 3,5 a 4 uur zachtjes trekken.(zacht vuurtje)
Doe er 15 minuten voor het serveren de soepgroenten en wat vermicelli bij

Serveer met soepstengels of geroosterd brood

Eet smakelijk

(opmerking: deze soep is sterk vocht-afdrijvend, zodat U dit niet vlak voor het naar bed gaan moet eten, een gezellige avond thuisblijven is aan te bevelen.)

Serveertip

Serveer de soep met soepstengels of licht geroosterd brood

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

papachat avatar
papachat

Doorsturen

Home Recepten