Spaghettisaus

  • Vegetarisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.

Niet vette, makkelijke, vegetarische spaghettisaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 2 blikken gepelde tomaten met vocht
- 4 blikjes tomatenpuree
- 1 rode paprika
- 3 teentjes knoflook
- oregano
- 2 chilisnippers
- een scheutje rode wijnazijn
- een paar druppeltjes worchestersaus
- 1 laurierblad
- olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- knoflookpers
- mes
- blikopener
- hapjespan

Voorbereiding

- was de courgette, schil deze en snijd hem in blokjes
- was de aubergine en snijd deze in blokjes
- borstel de champignons en snijd deze in vieren
- was de paprika en snijd deze in stukjes
- snijd de ui in ringen

Bereidingswijze

- Doe de olie in de pan
- Voeg de ui, courgette, paprika, aubergine en champignons toe
- pers de knoflook er boven uit
- bak dit enkele minuten aan
- voeg de gepelde tomaten met vocht toe, de tomatenpuree (hoeveelheid naar gewenste dikte van de saus), een scheutje rode wijnazijn, chilisnippers, wat oregano, het laurierblad en wat druppeltjes worcestersaus.
- Roer dit goed door elkaar, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan.
- Laat het geheel zachtjes koken.
- Dit is het moment om het water voor de pasta op te zetten, zodra de pasta dan klaar is, is de saus ook klaar
- Vergeet niet voor het serveren het laurierblad uit de saus te halen.

Serveertip

Geraspte kaas is erg lekker maar als je het slank wilt houden kun je beter parmezaanse kaas nemen. (of slankie)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kayleigh avatar

Doorsturen

Home Recepten