Gevulde Kipfilet Met Paddenstoelen In Een Saus Van Bokbier

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-1998

Een lekker herfstrecept

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kipfilets, 150 g roompate, 2 bosuitjes, 150 gram gemengde paddenstoelen, 2 sjalotjes (of 1 kleine ui) (fijngehakt), 1 flesje bokbier,
boter, olijfolie, peper, zout, honing, tijm, sinaasappelmarmelade, gevogeltefond of 1/2 blokje kippebouillon, houten prikkers of vleesgaren (verkrijgbaar bij slager).
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de paddenstoelen kort op hoog vuur in een scheutje olijfolie tot beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem de helft apart en snij deze in kleine blokjes en meng deze met de pate. Snij de kipfilets in de lengte half open tot een envelop en besmeer de binnenzijde met marmelade. Leg hier in de lengte de bosui en vul ze met het patemengsel. Vouw de filets dicht en bind ze met prikkers of garen bijelkaar. Verhit wat olie en schroei de filets dicht. Voeg hierna wat boter toe en vervolgens de sjalotjes. Bestrooi ze halverwege met peper, zout, honing en tijm. Haal de filets als deze gaar is uit de pan en houd ze warm. Deglaceer de pan met een paar flinke scheuten bokbier en fond. Laat de saus inkoken en breng evt op smaak met de honing, tijm peper en zout. Laat op het laatste moment de rest van de paddenstoelen in de saus meewarmen en bind de saus met een klontje koude boter. Ontdoe evt. de gevulde filets van het garen en rangschik ze in plakjes op het bord. Doe hierover wat van de saus en een takje verse tijm.

Serveertip

Serveer het gerecht met spruitjes en aardappelpuree (extra lekker met wat kastanje erin).

Laatste reacties

hanne avatar
hanne 07-12-1998

Heerlijk, ik heb ook je voorgerecht gemaakt met camenbert in bladerdeeg, en de appel-kommersalade bij het hoofdgercht. Ze krijgen een ere plaatsje in mijn kookboek. Hanne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten