Garnalensoep
- Nederlands, Soep
- > 120 min.
Een lekkere, makkelijk te maken en toch aparte, soep
Ingrediënten 4 personen
1 schenkel400 gram witte, gesneden, kool
1 stuk selderijknol
1 bosje peterselie (fijngehakt)
1 bosje selderij
500 gram hollande of noorse garnalen
naar smaak gerasptekaas toevoegen/strooien
Voorbereiding
Doe een schenkel in een diepe pan samen met de gesneden witte kool,
kruiden en een selderijknol. Vul de pan op met water en laat de
bouillon trekken. Haal de schenkel eruit en pureer de soep grof.
Bereidingswijze
Strooi een flinke hand garnalen op de bodem van het bord of de kop en
schenk de soep erop. Strooi er tenslotte nog wat kaas over.
Serveertip
TIP: Koop garnalen nooit gepeld, want ze kunnen dan barstensvol bacterien zitten en ze verliezen hun smaak. Pel ze liever zelf vlak
voor het gebruik.
Als in dit alles geen zin hebt laat ze dan door een ander pellen!!