Kip Tandoori

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-1998

kipfilet met kerriesaus

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
300 gr. kipfilet
zakje silvo tandoorikruiden
ui
knoflook
massala (kerrie)
creme fraiche
2 eetlepels zonnebloemolie of welke olie er voor handen is
2 tomaten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

kipfilet in stukjes snijden
zakje tandoori kruiden erbij
met de olie mengen in kom
Dit minstens 10 minuten laten marineren
ui, knoflook en tomaatjes in stukjes

Bereidingswijze

rijst opzetten (eventueel gele rijst)
pan verhitten en gemarineerde kip snel in roerbakken (zonder boter of olie want dat zit al in de marinade)
wanneer de kip dichtgeschroeid is, kip eruit halen.
fijngesneden ui en knoflook bakken in dezelfde pan waar de kip in gebakken is.
flinke eetlepels massala erbij (een stuk of 2)
tomaatjes erbij
en ten slotte creme fraiche erbij
mooi sausje van maken (eventueel wat water erbij)
kip er weer in en zachtjes een beetje laten pruttelen
Als de rijst klaar is kan je aan tafel

Serveertip

met komkommmer/ tomatensalade
lekker fris!!

Laatste reacties

vlub1 avatar
vlub1 13-12-2011

nou de kip staat in de marinade, het ruikt al heerlijk. ik heb alleen braadsticks genomen en zet het straks in de oven.

Guido83 avatar
Guido83 24-05-2011

Heerlijk recept dit, maak het ongeveer 1 keer per maand. Bedankt!

kruim7 avatar
kruim7 28-07-2007

deze varriant is ook erg lekker met zalm en daar voeg ik als extra nog wat prei aan toe bij de zalm als de zalm licht is aangebraden en de creme fraiche er aan toe is gevoegd dan doe ik alles in een overschaal en laat de schotel ongeveer 25 a 30 minuten in een goed voorverwarmde oven staan ..voorverwarmen op 220 graden

meesterrich avatar
meesterrich 04-09-1999

lijkt me lekker

barbapappa avatar
barbapappa 04-01-1999

Heel lekker! Tip: wat champignons en paprika erdoor, dan is het iets minder kaal.

ebroek avatar
ebroek 04-12-1998

Perfect recept, echt van genoten.

daniela avatar
daniela 18-10-1998

lekker !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten