1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Kip tandoori
  6. Kip Tandoori

Kip Tandoori

Door: murni

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-1998

Ingrediënten 3 personen


300 gr. kipfilet
zakje silvo tandoorikruiden
ui
knoflook
massala (kerrie)
creme fraiche
2 eetlepels zonnebloemolie of welke olie er voor handen is
2 tomaten



Kipfilet met kerriesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in stukjes snijden
zakje tandoori kruiden erbij
met de olie mengen in kom
Dit minstens 10 minuten laten marineren
ui, knoflook en tomaatjes in stukjes

Bereidingswijze

Rijst opzetten (eventueel gele rijst)
pan verhitten en gemarineerde kip snel in roerbakken (zonder boter of olie want dat zit al in de marinade)
wanneer de kip dichtgeschroeid is, kip eruit halen.
fijngesneden ui en knoflook bakken in dezelfde pan waar de kip in gebakken is.
flinke eetlepels massala erbij (een stuk of 2)
tomaatjes erbij
en ten slotte creme fraiche erbij
mooi sausje van maken (eventueel wat water erbij)
kip er weer in en zachtjes een beetje laten pruttelen
Als de rijst klaar is kan je aan tafel

Serveertip

Met komkommmer/ tomatensalade
lekker fris!!



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van murni
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top