Hete Bliksem Met Appelen En Peren

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-1998

Pittigere versie van het klassieke oudhollandse gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.5 kilogram aardappelen
750 gram zure appels
750 gram stoofperen
1 theelepel zout
50 gram boter
naar smaak hete melk toevoegen
1 mespunt gemalen kruidnagel
naar smaak kaneel toevoegen
naar smaak cayennepeper toevoegen
naar smaak peper toevoegen
naar smaak zout toevoegen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kontroleer van te voren of er nog voldoende gemalen kruidnagel en cayennepeper is en zet alle ingredienten klaar.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en doe ze met een laagje kokend water in een pan.
Schil de appelen en peren en snijd ze in schijfjes. Verdeel deze over
de aardappelen en kook het geheel in ca. 25 minuten gaar.
Stamp alles luchtig door elkaar en klop er boter en melk door tot een
luchtige massa is ontstaan. Tenslotte maakt u het geheel pittig op
smaak met de specerijen. U kunt er naar smaak nog uitgebakken blokjes
gerookt spek door roeren.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 18-02-2002

ga ik maken..lijkt me heerlijk! :-) groetjes ageth www.ageth.tk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten