Carpaccio met bessensaus

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-1998

Gerookte lamscarpaccio met in Highland maltwhisky gewelde duindoornbesjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. gerookt lamsvlees
1 borrelglas Highland Speyside Maltwhisky
1 el heidehoning
12 duindoornbesjes(of 4 groene olijven)
zout
peper
1 kleine ui
schapenkaas
4 takjes basilicum
olijfolie
azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-

Voorbereiding

Bestel tijdig het gerookte lamsvlees bij de slager.
Vries het vlees licht aan, dat snijd gemakkelijker.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in vliesdunne plakjes. Verdeel deze over 4 borden. Verwarm de whisky en honing in een steelpannetje. Voeg de duindoornbesjes toe en verwarm ze 3 min. mee. Laat afkoelen.
Snipper de ui en snijd de kaas in kleine blokjes. Strooi ui, kaas en duindoornbesjes(of stukjes olijf) over de capaccio.

Serveertip

Garneer met een takje basilicum.
Serveer er apart olijfolie en azijn bij.

Laatste reacties

korriecorrect avatar
korriecorrect 08-03-2009

ipv. gerookt lamsvlees heb ik rugfilet gebruikt en de duindoornbesjes vervangen door gedroogde cranberry. De ui geraspt door de afgekoelde honing/wisky geroerd met wat neutrale olie.Wij vonden dit een heerlijk recept en zullen dit vaak eten!

poko avatar
poko 05-11-1998

de bessen heb ik weggelaten maar ook dan nog smaakt dit heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten