Sjoerkoro

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-1998

Echte surinaamse pot voor Hollanders

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr Zuurkool
250 gr Zoutvlees
(Kan ook zuurkoolspek of Ontbijtspek gebruiken)
4 middelgrote aardappelen
1 grote ui
1 bouillonblokje
1 laurierblad
50 gr boter
1 peper(madam janet)
2 eetlepels tomatenpuree
3 dl water
zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mag u helemaal zelf weten

Voorbereiding

Het zoutvlees 15 tot 20 minuten laten uitkoken en in stukken snijden. (Wanneer u spek gebruikt, alleen in stukken snijden.)

De zuurkool enkele malen wassen, zodat hij iets minder zuur wordt.

Bereidingswijze

Braad het vlees in de boter en bak de gesneden ui een de in vieren gesneden aardappelen even mee.

Voeg hierna de tomatenpuree en het laurierblad toe. Na enkele minuten de zuurkool toevoegen en even laten aanbraden.

Voeg daarna 3 dl water en de andere ingredienten toe. Het geheel zachtjes laten stoven, zodat de peper niet stukkookt.

Als de aardappelen gaar zijn is het gerecht klaar.

Serveertip

U kunt dit gerecht met witte rijst serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten