1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pistache Parfait

Pistache Parfait

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2007

Ingrediënten 4 personen


5 hele eieren, 4 eidooiers, 150 gr. suiker, 1 zakje vanilledsuiker, 1/2 liter slagroom pistachelikeur,200 gr. pistachenoten


Verder heb je nodig


Met plastic bekleede cakevorm. Mixer


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de slagroom met de helft van de suiker stijf en zet het in de koelkast. Klop in een RVS kom de eieren, de dooiers en de suiker los. Plaats de kom op een pan met heet water en klop tot de suiker is opgelost en het eimassa lauwwarm is. Neem de kom van de pan en klop dan met een mixer in 10 minutn het mengsel luchtig tot het stand heeft en licht van kleur is. Schep in zo min mogelijk slagen de eimassa dor de slagroom. Voeg tegelijk de noten toe en breng op smaak met de likeur. Giet het mngsel in de bekleede vorm en zet het vier uur in de vriezer.

Serveertip

Lekker met amarettokoekjes en vers fruit

Bron

Kookworkshop



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrijkels


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrijkels
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top