1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisù Originale

Tiramisù Originale

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2007

Ingrediënten 4 personen


200 ml espresso, 4 el Italiaanse brandy of amaretto of grappa, 3 eieren, 4 el suiker, 250 gr. mascarpone, 125 gr lange vingers, 2 el. cacaopoeder


Verder heb je nodig


Huishoudfolie en een rechthoekige schaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de brandy, amaretto of grappa door de espresso en laat het afkoelen. Splits de eieren( eiwit wegdoen) Doe het eigeel en de suiker in een mengkom en klop het met een mixer dik tot schuim. Klopt de mascarpone erdoor met de mixer tot er een gladde creme ontstaat. Haal de helft van de lange vingers door de koffie. Leg de lange vingers in een rechthoekige schaal. Strijk de helft van de mascarponecrème over de lange vinders. Leg de overige lange vingers op de crème. schep vervolgens de rest van het mengsel over de vingers heen. Bedek de tiramisu met huishoudfolie en zet het minstens 5 uur in de koelkast.

Serveertip

Vlak voor het serveren bestrooien met cacaopoeder.

Bron

Kookworkshop



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrijkels


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrijkels
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top