1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Appeltaart
  6. Franse appeltaart

Franse appeltaart

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2007

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel zonnebloemolie1 groot blik supercroissants3 grote appels4 eetlepels pruimenjam1 los geklopt ei2 eetlepels suiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de bodem en binnenkant van een lage ovenschaal met een middenlijn van 26 cm dun in met zonnebloemolie. Haal het croissantdeeg uit de verpakking, rol het uit en bedek de bodem en binnenkant met het deeg. Druk de naden tegen elkaar aan. Snijd het overgebleven in repen van 1 1/2 cm breed. besmeer de deegbodem dun met pruimenjam. Snijd de appels in vieren, schil de stukken en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in dunne schijfjes.

Bereidingswijze

Rangschik de appelschijven op het deeg. Begin langs de rand van de schaal en leg de appelschijven dakpansgewijs langs de rand en werk naar het midden toe. Leg bovenop de laag appel hier en daar een klein schepje jam. Rek de repen deeg iets uit en leg ze kruislings op de appel. Druk de uiteinden vast op de deegrand. Bestrijk de repen met los geklopt ei. Strooi suiker over het deeg. Bak de appeltaart in 30 minuten in de oven. Het deeg is dan gaar, bros en lichtbruin van kleur. Serveer de taart direct.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top