1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Wilde paddestoelenrisotto

Wilde paddestoelenrisotto

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2007

Ingrediënten 4 personen


300 gram verse,gemengde paddestoelen, 1 liter kippenbouillon, 2 sjalotjes, 400 gram risottorijst, 75 ml witte wijn, voldoende geraspte parmezaanse kaas, verse tijm, olijfolie


Verder heb je nodig


Ovenschaal & een pan voor de risotto


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Rasp de parmezaanse kaas. Snipper de sjalotjes grof en fruit ze in de olijfolie in een pan die geschikt is om de risotto in te maken. Voeg de rijst toe en bak dit kort mee. De rijst glazig laten worden. Voeg de bouillon en de wijn er aan toe, en breng aan de kook. Schep het geheel na 5 minuten in een ovenschaal en zet de oven schaal, met deksel, in de oven voor 40 minuten.Laat de schaal dicht om het geheel warm te houden Hak de paddestoelen in grove stukken en bak ze in 5 minuten in een koekenpan. Ris wat tijmblaadjes van de takjes.

Serveertip

Schep vlak voor het serveren de paddestoelen en de tijm door de risotto. Laat de pan dan nog even staan met de deksel erop, zodat de smaak van de paddestoelen goed word opegnomen in de risotto.

Bron

Kookworkshop



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrijkels


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrijkels
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top