Sperziebonensalade met tomaten, tonijn en eieren
- Frans, Buffet
- 20-30 min.
De combinatie van sperziebonen met tonijn is erg lekker. Je kunt de salade heel goed een paar uur tevoren voorbereiden.
Ingrediënten 12 recipe.people
700 g sperziebonen -3 blikjes tonijn (naturel)-
4 vleestomaten -
4 eieren -
3 el witte (balsamico)azijn -
1 ½ tl mosterd -
½ eetlepel honing -
6 el olie -
1 el kappertjes -
12 groene olijven zonder pit -
peper en zout
Benodigdheden
mooie schaalpannen
messen
snijplank
Voorbereiding
Kook de eieren hard, spoel ze koud, pel ze en snij ze in plakjes.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca 6 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af in een vergiet. Spoel ze snel af onder koud stromend water.
Klop een sausje van azijn, mosterd, olie, honing en zout en peper naar smaak en giet dit direct over de nog enigszins warme sperziebonen.
Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukken.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes.
Bereidingswijze
Schep de sperziebonen, de tonijn en de partjes tomaat door elkaar in een slakom. Garneer de salade met de ei, kappertjes en in plakjes gesneden olijven..
Bron
aangepast recept internet
Serveertip
Lekker als maaltijdsalade, maar ook als buffetgerecht.