Sperziebonensalade met tomaten, tonijn en eieren

  • Frans, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-03-2007
  • Sperziebonensalade met tomaten, tonijn en eieren

    Sperziebonensalade met tomaten, tonijn en eieren

    Sperziebonensalade met tomaten, tonijn en eieren

De combinatie van sperziebonen met tonijn is erg lekker. Je kunt de salade heel goed een paar uur tevoren voorbereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
700 g sperziebonen -
3 blikjes tonijn (naturel)-
4 vleestomaten -
4 eieren -
3 el witte (balsamico)azijn -
1 ½ tl mosterd -
½ eetlepel honing -
6 el olie -
1 el kappertjes -
12 groene olijven zonder pit -
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mooie schaal
pannen
messen
snijplank

Voorbereiding

Kook de eieren hard, spoel ze koud, pel ze en snij ze in plakjes.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca 6 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af in een vergiet. Spoel ze snel af onder koud stromend water.
Klop een sausje van azijn, mosterd, olie, honing en zout en peper naar smaak en giet dit direct over de nog enigszins warme sperziebonen.
Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukken.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes.

Bereidingswijze

Schep de sperziebonen, de tonijn en de partjes tomaat door elkaar in een slakom. Garneer de salade met de ei, kappertjes en in plakjes gesneden olijven..

Bron

aangepast recept internet

Serveertip

Lekker als maaltijdsalade, maar ook als buffetgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten