Beef Teriyaki Ching Style
- Chinees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Uit onze Favo-map; een heerlijk recept van een van mijn meest favoriete chefs, Ching He Huan.
Voorbereiding
Combineer alle ingredienten (behalve de rijst natuurlijk!) en leg hier de steaks in. Laat minimaal 20 minuten, maar liever nog een nacht marineren.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Bereidingswijze
Verhit een wok met de olie. Haal de steak uit de marinade (laat een beetje uitlekken), bewaar de marinade! Leg de steaks nu in de olie in de wok en laat ongeveer 2 tot 3 minuten bakken; ze moeten nog rose in het midden zijn. Draai de steaks om en giet de achtergehouden marinade over de steaks. In laten koken tot de saus iets dikker is. Haal het vlees uit de pan en laat het een minuutje op de snijplank rusten.
Bron
UK TV Food / RTL4
Serveertip
Schep de rijst in een rond kommetje en druk goed aan. Draai nu om op een bord; je hebt dan een leuk bolletje.
Snij de steaks in hapklare repen en verdeel deze over en naast het bolletje rijst. Giet wat van de marinade over het geheel.
Serveer met Gestoomde Spinazie Ching Style(zie elders op mijn site).