Beef Teriyaki Ching Style

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Uit onze Favo-map; een heerlijk recept van een van mijn meest favoriete chefs, Ching He Huan.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 el (arachide-)olie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst of superfijn gehakt, 3 cm verse gemberwortel, geraspt, 1 el sake, 4 el mirin, 100ml. lichte soyasaus, 1/2 tl versgemalen zwarte peper, 2 sirloin steaks (AH) - ong. 175 gr elk, Jasmijnrijst om erbij te serveren.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Combineer alle ingredienten (behalve de rijst natuurlijk!) en leg hier de steaks in. Laat minimaal 20 minuten, maar liever nog een nacht marineren.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Bereidingswijze

Verhit een wok met de olie. Haal de steak uit de marinade (laat een beetje uitlekken), bewaar de marinade! Leg de steaks nu in de olie in de wok en laat ongeveer 2 tot 3 minuten bakken; ze moeten nog rose in het midden zijn. Draai de steaks om en giet de achtergehouden marinade over de steaks. In laten koken tot de saus iets dikker is. Haal het vlees uit de pan en laat het een minuutje op de snijplank rusten.

Bron

UK TV Food / RTL4

Serveertip

Schep de rijst in een rond kommetje en druk goed aan. Draai nu om op een bord; je hebt dan een leuk bolletje.
Snij de steaks in hapklare repen en verdeel deze over en naast het bolletje rijst. Giet wat van de marinade over het geheel.
Serveer met Gestoomde Spinazie Ching Style(zie elders op mijn site).

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kaatje_kriebel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten