Appelflappen

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-03-2007

Een heerlijk gerecht op oudejaarsavond.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
5 EL Kaneellikeur
3 EL Citroensap
4 Appels,geschild,uitgeboord,en in plakken gesneden
150 gr Bloem
10 gr verse Gist
5 gr gedroogde Gist
150 gr lauwe Melk
1 Ei
zout
geraspte schil van halve Citroen
Frituurolie
Basterdsuiker
Kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BEREIDING:+/-:45 minuten
RIJZEN:45 minuten
KCAL:65

Voorbereiding

Kan 1 dag van te voren

Bereidingswijze

Kaneellikeur en citroensap mengen,mengsel over appels schenken en 45 minuten laten marineren.Bloem zeven en in kom doen.De gist in de melk oplossen.Kuiltje in de bloem maken en gistmengsel hierin schenken.Ei,snuifje zout en citroensap toevoegen en mengsel tot een glad beslag roeren.Kom met een vochtige doek afdekken en het beslag op een warme plek 45 minuten laten rijzen tot volume is verdubbeld.Plakken Appel op een rooster laten uitlekken.Frituur olie verwarmen tot 180 C.De plakken Appel door het beslag halen en daarna in gedeelten in hete olie rondom bruin bakken in +/- 3 minuten.Appelflappen op keukenpapier daarna laten uitlekken.

Serveertip

Basterdsuiker mengen met Kaneel en de Appelflappen voor het serveren royaal met het mengsel bestrooien

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten