
600 gr zeer kruimige aardappels
zout
1 kleine uit
1 rode spaanse peper
1 eetlepel boter of margarine
1 ei
1/2 zakje verse bieslook, á 25 g
2 eetlepels melk
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel kerriepoeder
peper
6 eetlepels paneermeel
6 eetlepels olie
Kookpan, koekepan, Schaal, diep en plat bord
Mijn oma had veel recepten, deze heb ik allemaal geordend en in een map gedaan. Vele traditionele recepten zoals je het vroeger maakte en veel uit italie en duitslagd en oostenrijk. Deze aardappels zijn zeer kruimige en erg lekker. mmmm. voorbereiding ong. 35 minuten, maken ong.30 minuten.
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In een pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
intussen ui pellen en snipperen. Peper wassen, halveren en zaadlijst verwijderen. Helften kleine reepjes snijden. In de koekepan boter verhitten. Ui en peper ca. 5 minuten zachtjes bakken. Pan van vuur nemen. Boven twee kommetjes ei splitsen. Bieslook boven dooier fijnknijpen. Dooier loskloppen met melk, ketchup en kerriepoeder. Uimengsel erdoor roeren. Aardappels afgieten. Terugzetten op vuur en onafgedekt in nog ca 2 minuten laten droogstomen.
Aardappels en dooiermengsel met handmixer pureren tot stevige puree. Op smaak brengen met zout en pepet
Schaal voorwewarmen. van aardappelpuree ca. 20 balletjes, doorsnede ca. 4 cam vomren. Balletjes platdrukken tot ronde koekjes van ca. 1 cm dik. Eiwit loskloppen in diep bord. Op plat bord paneermeel strooien. Aardappelkoekjes eerst door eiwit halen en daarna door paneermeel wentelen.
In de koekepan 3 eetlepels olie verhitten. Helft van de koekjes in ca. 5 minuten goudbruin bakken. Koekjes op schaal leggen. In de rest van de olie, de andere helft bakken.
Serveren met gepocheerde vis en gemengde sla
Van mijn oma
judith65live 27-08-2018
Bron: Allerhande 9, 1993