1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Mediterraan tomatenbrood

Mediterraan tomatenbrood

Door: luckyjo

  • Mediterraan, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2007

Ingrediënten 4 personen


4 takjes tijm2 takjes rozemarijn1/2 pak witbroodmix5 eetlepels olijfolie2 eetlepels bloembakje cocktailtomaatjesgrof zeezout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Ris de blaadjes van de takjes kruiden. Kneed in een kom de broodmix met 300 ml lauw water, 3 eetlepels olie, tijm en rozemarijn tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met een vochtige theedoek 15 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Kneed het deeg goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een 2 cm dikke deeglap. Was de tomaatjes en dep ze droog. Druk de tomaatjes in het deeg en laat het op een warme plaats s40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel het deeg met de rest van de olie en strooi het zeezout erover. Bak het brood in 25 minuten gaar.

Bron

Super



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top