Coupe caprese

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 3 grote trostomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 6 takjes basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zout en peper
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • een kom met inhoud vvan 600 ml
  • plasticfolie
  • Voorbereiding

    Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Bestrooi de plakken mozzarella met zout en peper. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Bekleed de kom met plasticfolie. Leg in de kom om en om laagjes tomaat, basilicum en mozzarella. Herhaal dit tot het laatste laagje net boven de kom uitsteekt. Sluit de kom af met een bord met daarop iets van gewicht en zet hem 2 uur in de ijskast.

    Bereidingswijze

    Verwijder het bord met gewicht van de kom en stort de timbaal op een schaal. Garneer het gerecht met olijfolie.

    Bron

    Super

    Serveertip

    Lekker metr ciabattabrood.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten