De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

  • De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

  • De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

  • De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren.
Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 579,54 kcal
Koolhydraten 13,82 g
Eiwitten 30,25 g
Vetten 34,47 g
Benodigdheden

Pan

Bereidingswijze

Je warmt de boter en olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder en wortel en het teentje knoflook. Dan bak je het gehakt en spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed dooreen, zodat het vlees niet aanbakt. Als het vlees gebakken is haal je het knoflookteentje eruit en doet er de tomaten, wijn,bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden bij.Dit laat je dan op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 ? 4 uur blijven staan (Begrijp je nu waarom je zo vroeg op moest?). Het is echt wel belangrijk dat de saus zo lang op het vuur staat, zodat alle vocht verdampt is. Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij.
Ondertussen kook je de tagliatelle of spaghetti al dente en je giet de ragù over de pasta.

Bron

Http://receptenwijzer.eigenstart.nl/#Fusilli

Serveertip

Altijd lekker met sla

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

miniburg avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten