De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)
- Italiaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 20-03-2007
Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren.
Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar
Ingrediënten 4 personen
250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 579,54 kcal |
Koolhydraten | 13,82 g |
Eiwitten | 30,25 g |
Vetten | 34,47 g |
Benodigdheden
PanBereidingswijze
Je warmt de boter en olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder en wortel en het teentje knoflook. Dan bak je het gehakt en spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed dooreen, zodat het vlees niet aanbakt. Als het vlees gebakken is haal je het knoflookteentje eruit en doet er de tomaten, wijn,bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden bij.Dit laat je dan op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 ? 4 uur blijven staan (Begrijp je nu waarom je zo vroeg op moest?). Het is echt wel belangrijk dat de saus zo lang op het vuur staat, zodat alle vocht verdampt is. Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij.
Ondertussen kook je de tagliatelle of spaghetti al dente en je giet de ragù over de pasta.
Bron
Http://receptenwijzer.eigenstart.nl/#Fusilli
Serveertip
Altijd lekker met sla
Laatste reacties
Super lekker!
its a good recipe that made me to cook https://oreo-tv.com/
Voor herhaling vatbaar 😀
Heel leuk recept, maar de 'enige echte' dat is echt iets te hoog van de toren. Paprika in Bolognese is typisch Nederlands.
heb het eens op deze wijze gemaakt maar voorkeur gaat toch uit naar het recept van de ' uitvinder ' eigenlijk omdat de smaak van het ' rood ' zeg maar iets minder overheersend is , doch erg , erg lekker !!!
Leuk recept al wijkt het wel iet af van het recept van de zilveren lepel dus ik zou het niet de enige echte durven noemen. En als je het woord spaghetti en bolognese in een zin gebruikt in Italie bestaat er een kans dat je de volgende dag naast een paardenhoofd in je bed wakker wordt. Zou dus toch maar de spaghetti voor tagliatelle veranderen als ik jouw was.
ik heb hem al heel vaak gemaakt, ze zijn er hier nog steeds dol op!
Lekker dank je Groet judith
Ja kan reacties verwachten als je iets plaatst als "de enige echte"... Meer hier over op: http://culinariaitalia.wordpress.com/2008/06/29/ragu-alla-bolognese-authentic-recipe/ Je recept zal ongewijfeld smaken maar wijkt toch wel erg af van ze daar schrijven (helaas engels maar je ziet het verschil wel) Voor de "echte" liefhebber van pasta`s met veel tips ed. kijk eens bij: http://www.bol.com/nl/p/het-pasta-boek/1001004005132280/prijsoverzicht/?filter=2ndhand
Heerlijk!