De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2007
  • De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

  • De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

  • De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

  • De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

    De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren.
Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan

Bereidingswijze

Je warmt de boter en olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder en wortel en het teentje knoflook. Dan bak je het gehakt en spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed dooreen, zodat het vlees niet aanbakt. Als het vlees gebakken is haal je het knoflookteentje eruit en doet er de tomaten, wijn,bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden bij.Dit laat je dan op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 ? 4 uur blijven staan (Begrijp je nu waarom je zo vroeg op moest?). Het is echt wel belangrijk dat de saus zo lang op het vuur staat, zodat alle vocht verdampt is. Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij.
Ondertussen kook je de tagliatelle of spaghetti al dente en je giet de ragù over de pasta.

Bron

Http://receptenwijzer.eigenstart.nl/#Fusilli

Serveertip

Altijd lekker met sla

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilhelminanita avatar
wilhelminanita 10-02-2021

Super lekker!

krishaaaaa avatar
krishaaaaa 30-04-2020

its a good recipe that made me to cook https://oreo-tv.com/

lieuwe777 avatar
lieuwe777 19-11-2018

Voor herhaling vatbaar 😀

RFB avatar
RFB 28-02-2018

Heel leuk recept, maar de 'enige echte' dat is echt iets te hoog van de toren. Paprika in Bolognese is typisch Nederlands.

VickyIliaens avatar
VickyIliaens 12-06-2017

heb het eens op deze wijze gemaakt maar voorkeur gaat toch uit naar het recept van de ' uitvinder ' eigenlijk omdat de smaak van het ' rood ' zeg maar iets minder overheersend is , doch erg , erg lekker !!!

easywokmeals avatar
easywokmeals 21-04-2017

Leuk recept al wijkt het wel iet af van het recept van de zilveren lepel dus ik zou het niet de enige echte durven noemen. En als je het woord spaghetti en bolognese in een zin gebruikt in Italie bestaat er een kans dat je de volgende dag naast een paardenhoofd in je bed wakker wordt. Zou dus toch maar de spaghetti voor tagliatelle veranderen als ik jouw was.

Smullovely avatar
Smullovely 02-03-2016

ik heb hem al heel vaak gemaakt, ze zijn er hier nog steeds dol op!

orphan avatar
orphan 16-02-2014

Lekker dank je Groet judith

De_Brandweer_Kookt avatar
De_Brandweer_Kookt 12-10-2013

Ja kan reacties verwachten als je iets plaatst als "de enige echte"... Meer hier over op: http://culinariaitalia.wordpress.com/2008/06/29/ragu-alla-bolognese-authentic-recipe/ Je recept zal ongewijfeld smaken maar wijkt toch wel erg af van ze daar schrijven (helaas engels maar je ziet het verschil wel) Voor de "echte" liefhebber van pasta`s met veel tips ed. kijk eens bij: http://www.bol.com/nl/p/het-pasta-boek/1001004005132280/prijsoverzicht/?filter=2ndhand

mobiel_1361273471 avatar
mobiel_1361273471 19-02-2013

Heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten