Franse haringsalade

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2007

Ziet dit er niet prachtig uit? En heel makkelijk te maken. Heb je geen kookring? Dien dan op in whiskeyglazen of meng alle blokjes en spuit een toef crème erbovenop. Je houd niet van vis? Neem dan de zelfde hoeveelheid hamblokjes. eigen foto

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 flinke gekookte biet, 1 tl (cider)azijn), 2 tl olie, p en z; 1/2 grany smith, 2 el citroensap; 70 g volle kwark, 35 g verse geitenkaas, 1 kleine sjalot, 1 el peterselie, p en z; 80 g gerookte haringfilet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookring, 7 cm

Voorbereiding

Snijd de biet in kleine blokjes , meng met olie, azijn, p en z. Bewaar een paar appelschijfjes en snijd de rest (ongeschild) in kleine blokjes, meng met citroensap. Meng kwark, kaas, gesnipperde sjalot en peterselie, op smaak maken met p en z. Snijd de haring in kleine blokjes.

Bereidingswijze

NIET TE LANG VAN TE VOREN: leg de ring op een bordje, laagje biet erin, appel erop, aandrukken met bv een glas. Creme erop, vis erop. Op nieuw aandrukken. Eindigen met een laagje biet. Houd het geheel tegen met een glas bv. en trek met de andere hand voorzichtig de ring omhoog. Garneren met een schijfje appel

Bron

vriendin

Serveertip

Uit te breiden tot lunchgerecht door de hoeveelheden wat te vergroten en gekookte aardappel toe te voegen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 18-06-2009

lijkt me lekker recept neem hem op in kookboek dank je monique

deonart avatar
deonart 12-06-2009

lijk me heerlijk Nelly, bedankt![br] Groetjes Deon

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 22-05-2009

van snoekbaars2. ziet er heel lekker uit ,ik heb het meegenomen. hartelijk dank Nel

jocucina avatar
jocucina 20-03-2007

Lijkt mij heerlijk heb het meegenomen. Bedankt Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten