1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Haringsalade
  6. Franse haringsalade

Franse haringsalade

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2007

Ingrediënten 2 personen


1 flinke gekookte biet, 1 tl (cider)azijn), 2 tl olie, p en z; 1/2 grany smith, 2 el citroensap; 70 g volle kwark, 35 g verse geitenkaas, 1 kleine sjalot, 1 el peterselie, p en z; 80 g gerookte haringfilet


Verder heb je nodig


Kookring, 7 cm


Franse haringsalade
Franse haringsalade

Ziet dit er niet prachtig uit? En heel makkelijk te maken. Heb je geen kookring? Dien dan op in whiskeyglazen of meng alle blokjes en spuit een toef crème erbovenop. Je houd niet van vis? Neem dan de zelfde hoeveelheid hamblokjes.
eigen foto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de biet in kleine blokjes , meng met olie, azijn, p en z. Bewaar een paar appelschijfjes en snijd de rest (ongeschild) in kleine blokjes, meng met citroensap. Meng kwark, kaas, gesnipperde sjalot en peterselie, op smaak maken met p en z. Snijd de haring in kleine blokjes.

Bereidingswijze

NIET TE LANG VAN TE VOREN: leg de ring op een bordje, laagje biet erin, appel erop, aandrukken met bv een glas. Creme erop, vis erop. Op nieuw aandrukken. Eindigen met een laagje biet. Houd het geheel tegen met een glas bv. en trek met de andere hand voorzichtig de ring omhoog. Garneren met een schijfje appel

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Uit te breiden tot lunchgerecht door de hoeveelheden wat te vergroten en gekookte aardappel toe te voegen.

Bron

Vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top